PILAR ALDANA-MÉNDEZ

Escultora

Biografia.

Bogotà, Colòmbia, 1963.
Viu i treballa a Catalunya des de 1985.

La seva obra escultòrica es manifesta a través d’obra monumental, instal·lacions i escultura en petit format. Treballa principalment en vidre, pedra, fusta i ferro.

Exposa regularment a Catalunya, Espanya i altres països d’Europa. Destaquen exposicions individuals al Museu d'Art en Vidre d’Alcorcón, Madrid, a la Galeria Luniverre de París, al Museu del Cantir d’Argentona i a la Sala d’Artesania Catalunya a Barce lona. Destaquen exposicions col·lectives d’escultura contemporània al Museu Nacional del Vidre de La Granja, Segovia, al Kunstmuseum de Düsseldorf i al Museu de Coburg, Alemanya. La seva obra es troba en col·leccions de museus i en col·leccions particulars.

Ha realitzat mes de 40 escultures monumentals per a museus, parcs y espais naturals. Destaquen escultures en granit a l’Isola de Sardenya, Itàlia, al desert del Sàhara, Mauritània, a Egipte per al Museu d’ Escultura Contemporània d’Asuan, a l’Argentina per al Parc Sarmiento de Cordoba, al Parc d’Escultures de Chianti a Siena, Itàlia, al Parc d’Escultures Kronan a Lulea, Suècia, al Parc d’Escultures Andres de Brokline, USA, als Jardins del Palau de Farmleigh a Dublín, Irlanda i als jardins de la Biblioteca de Sant Andreu de Llavaneres, Catalunya. Altres obres en pedra es troben a Itàlia, Àustria i França, i obres en fusta, vidre i ferro als Parcs d’Escultures “Grenzgänger” a Alemanya, Àustria i República Xeca.

Ha rebut premis com el Jutta-Cuny-Franz-Memorial d’escultura en vidre convocat per el Kunstmuseum de Düsseldorf, Alemanya, al 1997, premis d’escultura monumental en pedra a Atri, Itàlia, al 1996 i a l’Isola de Sardenya, Itàlia, al 1995, i premi d’escultura de la Generalitat de Catalunya, entre altres. Ha estat seleccionada en destacats concurs d’escultura com el premi de la Fundació Vila-Casas i el 1er Certamen Internacional d’Escultura en Vidre del Museu d’Art en Vidre d’Alcorcón.

Ha estat seleccionada per representar l’Art Jove Català a la Casa de Catalunya a París i al Centre Cultural Blanquerna de Madrid, i ha estat escollida per format part en el catàleg “25 Artistes Joves” editat al 1999 per la Generalitat de Catalunya. Articles i fotografies de la seva obra es troben publicats a diversos catàlegs, revistes d’art i pagines web de parcs i museus d’escultura.

Currículum

CV Pilar Aldana-Mendez